Vinsmagning: Barolo-smagning på Vino Spiro

15. November 2025 – Kl. 17.30

Barolo-smagning i Vino Spiro

Få druer i vinens verden har et ry, der kan måle sig med nebbiolo-druens.

Druen er kendt og elsket verden over, men trives med få undtagelser kun i de tågede bakker i Piemonte.

Her kan den dog til gengæld opnå en kvalitet hos de bedste producenter, der gør den til en af verdens mest eftertragtede rødvine.

Hvad der også har været med til at give nebbiolo en nærmest mytisk status er dens udprægede evne til at lagre og dens ry for at være ganske utilnærmelig som helt ung.

Dette har dog ændret sig lidt med introduktion af mere moderne produktionsmetoder, men det meste nebbiolo skal dog som hovedregel stadig have mindst et par år på langs, før den er en fornøjelse at drikke.

Sidst, men ikke mindst hænger nebbiolos ry selvfølgelig uløseligt sammen med Barolo, der laves på 100% nebbiolo.

Selvom der også laves fremragende nebbiolo Barbaresco og en række andre områder i Piemonte, har Barolo stadig en helt særlig status som kongernes vin, vinenes konge.

Derfor dykker vi i aftenens program også ned i, hvordan nebbiolo kommer til udtryk i netop Barolo.

Aftenen byder på følgende vine:

Francesco Rinaldi Barolo Brunate

Enzo Boglietti Barolo Brunate

Giacomo Fenocchio Barolo Villero

Luigi Pira Barolo Rionda

Elio Sandri Barolo Riserva

5 vine, snacks og Osse Buco med mos og Gremolata – 895 kr/person

Tilmelding: https://book.easytable.com/book/?id=ccaee#step=qty&event=20962

Scroll to Top